Energieneutraal wonen

Alle woningen in Diezerhof zijn energieneutraal. Ze hebben een EPC (energie prestatie coëfficiënt) van 0 wat betekent dat de woning in principe net zo veel energie opwekt als gebruikt. Deze goede score wordt bereikt door onder andere optimale isolatie en het gebruik van zonnepanelen.

Gasloos wonen

Diezerhof is volledig gasloos en sluit daarmee aan bij het wonen van de toekomst. Nederland ondergaat de komende jaren een energietransitie. Het aardgas wordt afgebouwd en we gaan over op hernieuwbare energie. Er zijn verschillende manieren om een woning gasloos te maken, in Diezerhof gebruiken we de lucht/water warmtepomp. Dit is een beproefd en veilig systeem dat zorgt voor de verwarming van het huis en het warme water uit de kranen (tapwater).

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een lucht/water warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht en gebruikt deze warmte om water te verwarmen. Dat water verwarmt weer de woning. Als de warmtepomp geen (of onvoldoende) warmte uit de lucht kan halen, wordt er elektrisch bij verwarmd. Je hebt geen gas meer in huis, dus je kookt ook elektrisch.

Comfortabele vloerverwarming

Om zo min mogelijk energie te gebruiken voor het opwarmen van het water, maken we gebruik van een laag temperatuur systeem. Een Cv-ketel verwarmt het water tot 60 graden, bij een warmtepomp wordt het water verwarmd tot ca. 40 graden. Omdat de temperatuur van het water lager is, hebben we een groot ‘afgifte’ oppervlak nodig om een ruimte te verwarmen. Dit doen we door vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat vloerverwarming heerlijk comfortabel is.

Energieverbruik

Met de warmtepomp verbruik je geen gas en betaal je dus ook geen vastrecht voor de gasaansluiting. De warmtepomp werkt op elektriciteit. Je gaat dus meer elektra verbruiken, maar dat wordt gecompenseerd door de zonnepanelen op het dak. Een energieneutrale woning betekent dat alle energie die de woning zelf nodig heeft, wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Wat overblijft, is de energierekening voor je eigen elektraverbruik. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast, televisie, lampen, etc. Dit verbruik kun je compenseren door extra zonnepanelen bij te plaatsen. Of hier nog ruimte voor is op het dak, kun je overleggen met jouw woonconsulent.

Ontwikkeling & realisatie

Nijhuis Bouw B.V.
Molendijk Noord 92a
Postbus 241
7460 AE Rijssen
Tel. 0548-53 54 45
diezerhof@nijhuis.nl
www.nijhuis.nl

Verkoop & informatie

Edwin van Vilsteren
Thorbeckegracht 21
8011 VM Zwolle
Tel. 038-4607690
info@evvmakelaardij.nl
www.evvmakelaardij.nl